Studentenlening

Wat een studentenlening is behoeft waarschijnlijk geen uitleg: een lening die speciaal en alleen bedoeld is voor studenten. Het is niet zo dat deze lening overal verstrekt wordt. Bij een studentenlening gelden andere voorwaarden dat bij een normale geldlening. Een studentenlening ga je vaak aan voor de periode dat je student bent. Je kunt in veel gevallen niet over een langere periode een studentenlening afsluiten, maar je kunt er wel voor zorgen dat de lening na je studentenperiode kan blijven doorlopen. In zo’n geval wordt je lening omgezet naar een ander type lening, bijvoorbeeld een doorlopend krediet.

Voorwaarden geld lenen met studentenlening

Niet elke student kan zomaar in aanmerking komen voor een studentenlening. Vaak is dit afhankelijk van de opleiding die men doet. Elke aanvraag wordt individueel bekeken. Welke criteria er precies worden gehanteerd kan per geldverstrekker verschillen, dus dat wil zeggen dat wanneer je bij de ene geldverstrekker geen studentenlening kunt krijgen je het altijd nog elders kunt proberen omdat daar wellicht andere voorwaarden gelden.

Wat erg vervelend kan zijn bij de studentenlening en wat we eigenlijk net al een beetje hebben aangekaart is het feit dat wanneer je geen student meer bent de studentenlening ook niet meer geldt. In het meest gunstige geval wordt dan je lening zoals gezegd omgezet naar een ander soort lening, maar in het slechtste geval kan het ook zijn dat het openstaande deel van de lening in een keer moet worden afgelost. Houd daar rekening mee bij het afsluiten en vraag altijd vooraf naar dat soort voorwaarden.