Rentetarieven

Bij geld lenen is het enorm belangrijk de rentetarieven goed in de gaten te houden. Indien je niet direct haast hebt met geld lenen levert dit je een voordeel op. Hierdoor heb je namelijk meer tijd om goed uit te zoeken waar nu precies de goedkoopste rentes worden aangeboden en kun je ook een beetje zien hoe de rentes zich ontwikkelen. Afhankelijk van hoe lang je dit in de gaten houdt kun je voor jezelf een heel aardig beeld creƫren van hoe het precies loopt en dit zal je keuze voor een lening absoluut ten goede komen.

Rentetarieven kunnen flink schommelen

Houdt er rekening mee dat wanneer je een lening afsluit je best kans hebt dat de rentetarieven gaandeweg je lening kunnen schommelen. Bij sommige leningen kun je je rentetarief vastzetten, maar bij andere leningen is dit niet mogelijk. Zo is het bij een doorlopend krediet niet mogelijk je rentetarief vast te zetten en dit kan dus als resultaat hebben dat de rente tijdens je looptijd ineens flink stijgt waardoor je dus vanzelf ook meer moet gaan betalen.

Net zo makkelijk als de rentetarieven omhoog kunnen gaan kunnen ze natuurlijk ook zakken. Ook dit heeft invloed op je lening indien je met variabele rentetarieven leent, want hierdoor wordt je lening ineens een stuk goedkoper. Het kan dus zowel mee- als tegenvallen en dat is dus de gok die je neemt.