Geld lenen door te kopen op afbetaling

Kopen op afbetaling valt ook onder de categorie geld lenen. Echter is deze manier van geld lenen een buitencategorie, want de rente die hiervoor betaalt dient te worden is ontzettend hoog. Er is geen precieze rente aan vast te plakken, want dat is afhankelijk van de zaken die je op afbetaling koopt, maar zeker is wel dat de rente zo tussen de 10 en 20 procent ligt. Dit is dus aanzienlijk hoger als de meeste geldleningen.

Kopen op afbetaling voor mensen die niet kunnen wachten

Winkeliers weten hoe ongeduldig mensen kunnen zijn en hoe graag ze spullen liefst vandaag nog willen hebben. Vandaar dat er het kopen op afbetaling in het leven is geroepen. Hierdoor kun je al direct hetgeen je graag wilt kopen mee naar huis nemen zonder dat je er ook nog maar een cent voor hebt hoeven neertellen.

Het neertellen van de centen komt namelijk in een later stadium. Net als bij een lening doe je elke maand een aflossing. Uiteraard is deze aflossing inclusief een dikke rente. Omdat de periode waarover afbetaald wordt meestal 1 of 2 jaar is lijkt het of je het bedrag dat je elke maand betaalt wel meevalt, maar als je het allemaal bij elkaar optelt betaal je natuurlijk veel meer voor de zaken die je op afbetaling koopt dan wanneer je deze gewoon direct handje contantje zou hebben betaald. We kunnen in het geval van kopen op afbetaling dus bepaald niet spreken van een renteloze lening.